Rabu, 16 Juni 2021

Ispanya Iç Savaşı / Yoldaş Pançuni: Neden "ispanya iç Savaşı"? : Calvo sotelo'nun öldürülmesinden birkaç gün sonra, 18 haziran 1936'da, kanarya adalarındaki ve fas'taki i̇spanyol garnizonları (35 000 kişi).

Ispanya Iç Savaşı / Yoldaş Pançuni: Neden "ispanya iç Savaşı"? : Calvo sotelo'nun öldürülmesinden birkaç gün sonra, 18 haziran 1936'da, kanarya adalarındaki ve fas'taki i̇spanyol garnizonları (35 000 kişi).. Alfonso'nun tahtı bırakmasıyla i̇spanya'da cumhuriyet kurulur. 1933'te yapılan seçimlerde sosyalist parti ve komünist parti her ikisi birden meclise milletvekili çıkarmış olup, en büyük parti olarak ise ceda çıktı. Franco'nun i̇spanya'da iktidarı ele geçirmesi i̇ngiltere ve fransa gibi batı avrupa devletlerinin çıkarlarına aykırı görünüyordu. Ülke faşist ya da sosyalist bir devlete dönüşmeden sona ermeyecekti arturo barea. İspanya i̇ç savaşı'na uluslararası solun ilgisi 1937 yazına gelindiğinde hem batı'da hem de moskova'da ilgi kaybına uğradı.1936 yaz ve sonbaharında,faşizme karşı mücadele ateşini kolaylıkla.

İspanya iç savaşı hızla bir uluslararası krizin merkezine oturdu. Kutuplaşmanın bir tarafında yüksek rütbeli subaylar, katolik kilisesi, toprak sahipleri ve burjuvazinin. Alfonso'nun tahtan çekilmesi ve ülkeyi terk etmesi. İspanya i̇ç savaşı, yıllar önce başlayan toplumsal ve siyasal kutuplaşmanın sonucunda ortaya çıktı. 12 nisan 1931 yılında yapılan belediye seçimlerini kazanan cumhuriyetçiler, i̇spanya kralı xiii.

Pin en İspanya İç Savaşı Posterleri
Pin en İspanya İç Savaşı Posterleri from i.pinimg.com
İspanya i̇ç savaşı böylece başlamış oldu. Uluslararası aktörlerin i̇spanya i̇ç savaşı'na etkileri. Peki i̇spanya i̇ç savaşı'nda neler yaşandı; 12 nisan 1931 yılında yapılan belediye seçimlerini kazanan cumhuriyetçiler, i̇spanya kralı xiii. Ülkede yer alan solcu gruplar ile (marksistler, stalinistler, troçkistler, komünistler, işçiler ve madenciler). Guerra civil) , i̇spanya'da bilinen sade adı ile sivil savaş (i̇spanyolca: Calvo sotelo'nun öldürülmesinden birkaç gün sonra, 18 haziran 1936'da, kanarya adalarındaki ve fas'taki i̇spanyol garnizonları (35 000 kişi). Savaş, 17 temmuz 1936'da general francisco.

1931'de cumhuriyetçiler seçimle iktidara gelir;

Yeni anayasa yapar, krallığı kaldırırlar. 12 nisan 1931 yılında yapılan belediye seçimlerini kazanan cumhuriyetçiler, i̇spanya kralı xiii. 17 temmuz 1936'da, başlayan i̇spanya i̇ç savaşı, uygarlığın beşiği avrupa'da yaşanan bir insanlık dramı, bir vahşet dönemiydi. Nitekim i̇spanya i̇ç savaşı'nın bittiği gün mussolini damadına şöyle yazıyordu: 1931'de cumhuriyetçiler seçimle iktidara gelir; Kutuplaşmanın bir tarafında yüksek rütbeli subaylar, katolik kilisesi, toprak sahipleri ve burjuvazinin. Hem ideolojilerin hem de silahların bir çatışmasıydı; 1936'da faşistlerle kralcılar askeri darbe yapıp kentleri tek tek ele. İspanya iç savaşı hızla bir uluslararası krizin merkezine oturdu. Film i̇spanya'da iç savaşı yıllarında 16 yaşındaki andres'in delikanlılık çağından erkeklik çağına geçiş dönemini anlatır. Savaş, 17 temmuz 1936'da general francisco. Alfonso'nun tahtı bırakmasıyla i̇spanya'da cumhuriyet kurulur. Ocak 1936'da i̇spanyol sosyalist partisi'nin, i̇spanyol komünist partisi'nin, cumhuriyetçi sol parti'nin, cumhuriyetçi birlik partisi'nin,genel i̇ş konfederasyonu'nun ve bazı küçük sol grupların bir araya.

Julian casanova tarafından yazılan, geçtiğimiz yıl i̇spanya i̇ç savaşı'nın kısa tarihi adıyla i̇letişim'den çıkan kitabın ülkemizde yaşananlarla ne ilgisi olabileceği sizin için bir soru olabilirdi. İspanya i̇ç savaşı'na uluslararası solun ilgisi 1937 yazına gelindiğinde hem batı'da hem de moskova'da ilgi kaybına uğradı.1936 yaz ve sonbaharında,faşizme karşı mücadele ateşini kolaylıkla. İspanya iç savaşı karşısında avrupa ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda ya doğrudan doğruya müdahil oldular ya da karışmazlık politikası izlediler. Yeni anayasa yapar, krallığı kaldırırlar. 1931'de cumhuriyetçiler seçimle iktidara gelir;

İspanya İç Savaşı | Tozlu Mikrofon
İspanya İç Savaşı | Tozlu Mikrofon from www.tozlumikrofon.com
Savaş, 17 temmuz 1936'da general francisco. Şimdi atlasın diğer sayfalarını açmamızın. Ülkede yer alan solcu gruplar ile (marksistler, stalinistler, troçkistler, komünistler, işçiler ve madenciler). 1936'da faşistlerle kralcılar askeri darbe yapıp kentleri tek tek ele. Dünya savaşı öncesinde iktidarda bulunan cumhuriyetçiler ile ordunun bir bölümünü ayaklandıran faşist generaller ararasında i̇spanya'da. Dikkat tarih!i̇spanya i̇ç savaşı, 17 temmuz 1936'dan 1 nisan 1939 tarihleri arasında, demokratik seçimle i̇kinci i̇spanyol cumhuriyeti'ne sadık cumhuriyetçiler. 1936'da faşistlerle kralcılar askeri darbe yapıp kentleri tek tek ele. Ülke faşist ya da sosyalist bir devlete dönüşmeden sona ermeyecekti arturo barea.

Guerra civil) , i̇spanya'da bilinen sade adı ile sivil savaş (i̇spanyolca:

Elimdeki atlasın i̇spanya sayfası tam üç yıl boyunca açık kaldı. Dünya savaşı öncesinde iktidarda bulunan cumhuriyetçiler ile ordunun bir bölümünü ayaklandıran faşist generaller ararasında i̇spanya'da. 1931'de cumhuriyetçiler seçimle iktidara gelir; İspanya i̇ç savaşı nasıl başlamıştı, anımsayalım: Dikkat tarih!i̇spanya i̇ç savaşı, 17 temmuz 1936'dan 1 nisan 1939 tarihleri arasında, demokratik seçimle i̇kinci i̇spanyol cumhuriyeti'ne sadık cumhuriyetçiler. İspanya iç savaşı karşısında avrupa ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda ya doğrudan doğruya müdahil oldular ya da karışmazlık politikası izlediler. Uluslararası aktörlerin i̇spanya i̇ç savaşı'na etkileri. Kutuplaşmanın bir tarafında yüksek rütbeli subaylar, katolik kilisesi, toprak sahipleri ve burjuvazinin. Ispanyol halkının birbirini kestiği ve sonucunda franco'nun iktidarı ele geçirerek, medyanın tabiriyle 40 yıl boyu ülkeyi demir yumruğuyla yönettiği savaş. Emperyalist paylaşım savaşı öncesi dünyanın içinde olduğu kaotik bir ortamda farklı etnik, dinsel ve sınıfsal özelliklere sahip bir ülkenin. İç savaşı milliyetçiler kazandı ve franco, 1939'dan ölümüne kadar olan 1975 yılına kadar i̇spanya'yı yönetti. Bu bir iç savaş ve devrimdi. 17 temmuz 1936'da, başlayan i̇spanya i̇ç savaşı, uygarlığın beşiği avrupa'da yaşanan bir insanlık dramı, bir vahşet dönemiydi.

İspanya i̇ç savaşı'na uluslararası solun ilgisi 1937 yazına gelindiğinde hem batı'da hem de moskova'da ilgi kaybına uğradı.1936 yaz ve sonbaharında,faşizme karşı mücadele ateşini kolaylıkla. Franco'nun i̇spanya'da iktidarı ele geçirmesi i̇ngiltere ve fransa gibi batı avrupa devletlerinin çıkarlarına aykırı görünüyordu. Film i̇spanya'da iç savaşı yıllarında 16 yaşındaki andres'in delikanlılık çağından erkeklik çağına geçiş dönemini anlatır. 1931'de cumhuriyetçiler seçimle iktidara gelir; Ispanyol halkının birbirini kestiği ve sonucunda franco'nun iktidarı ele geçirerek, medyanın tabiriyle 40 yıl boyu ülkeyi demir yumruğuyla yönettiği savaş.

İspanya İç Savaşı'nda Komünistler | bkmkitap.com
İspanya İç Savaşı'nda Komünistler | bkmkitap.com from cdn.bkmkitap.com
12 nisan 1931 yılında yapılan belediye seçimlerini kazanan cumhuriyetçiler, i̇spanya kralı xiii. Film i̇spanya'da iç savaşı yıllarında 16 yaşındaki andres'in delikanlılık çağından erkeklik çağına geçiş dönemini anlatır. Julian casanova tarafından yazılan, geçtiğimiz yıl i̇spanya i̇ç savaşı'nın kısa tarihi adıyla i̇letişim'den çıkan kitabın ülkemizde yaşananlarla ne ilgisi olabileceği sizin için bir soru olabilirdi. 1936'da faşistlerle kralcılar askeri darbe yapıp kentleri tek tek ele. Savaş, 17 temmuz 1936'da general francisco. Dikkat tarih!i̇spanya i̇ç savaşı, 17 temmuz 1936'dan 1 nisan 1939 tarihleri arasında, demokratik seçimle i̇kinci i̇spanyol cumhuriyeti'ne sadık cumhuriyetçiler. İspanya i̇ç savaşı nasıl başlamıştı, anımsayalım: Savaş andres ile annesini ayırmıştır.

Bu bir iç savaş ve devrimdi.

Nitekim i̇spanya i̇ç savaşı'nın bittiği gün mussolini damadına şöyle yazıyordu: Kutuplaşmanın bir tarafında yüksek rütbeli subaylar, katolik kilisesi, toprak sahipleri ve burjuvazinin. Yüzyılın en belirleyici zamanlarından biriydi. 12 nisan 1931 yılında yapılan belediye seçimlerini kazanan cumhuriyetçiler, i̇spanya kralı xiii. Dünya savaşı öncesinde iktidarda bulunan cumhuriyetçiler ile ordunun bir bölümünü ayaklandıran faşist generaller ararasında i̇spanya'da. Yeni anayasa yapar, krallığı kaldırırlar. 1933'te yapılan seçimlerde sosyalist parti ve komünist parti her ikisi birden meclise milletvekili çıkarmış olup, en büyük parti olarak ise ceda çıktı. Emperyalist paylaşım savaşı öncesi dünyanın içinde olduğu kaotik bir ortamda farklı etnik, dinsel ve sınıfsal özelliklere sahip bir ülkenin. İspanya iç savaşı karşısında avrupa ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda ya doğrudan doğruya müdahil oldular ya da karışmazlık politikası izlediler. Alfonso'nun tahtı bırakmasıyla i̇spanya'da cumhuriyet kurulur. İç savaşı milliyetçiler kazandı ve franco, 1939'dan ölümüne kadar olan 1975 yılına kadar i̇spanya'yı yönetti. İspanya iç savaşı hızla bir uluslararası krizin merkezine oturdu. 1936'da faşistlerle kralcılar askeri darbe yapıp kentleri tek tek ele.

Savaş, 17 temmuz 1936'da general francisco ispanya. Dikkat tarih!i̇spanya i̇ç savaşı, 17 temmuz 1936'dan 1 nisan 1939 tarihleri arasında, demokratik seçimle i̇kinci i̇spanyol cumhuriyeti'ne sadık cumhuriyetçiler.

BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA

Halaman Berikutnya